Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Köpöt (ikämiesjoukkue) kaudella 2019-20

Köpöt vm. 2020 liikuntahallissa

Takana vas: Jukka Puustinen, Pekka Tiihonen, Veli Taskinen, Janne Lipponen, Joni Miettinen, Nette Korhonen

Kesk. vas: Hannu Rantonen, Heikki Parviainen, Hannu Turunen, Pekka Räisänen, Seppo Tirkkonen

Edessä vas: Jukka Korhonen, Kari Putkonen, Pentti Puustinen, Pauli Koponen, Vesa Oinonen, Eero Laakkonen

RENE MIETTINEN IN MEMORIAM

Puhelut alkoivat kahdella tapaa: ”Rene tiällä, terve. Ootko maisemissa?” Se tarkoitti, että hän ja muu seurue olivat jalkapallotapahtumassa, jossa oletti minunkin olevan. Kun puhelu alkoi: ”Rene tiällä, terve! Ootko pelissä?” se tarkoitti, että hän oli Nilsiässä mutta oletti minun olevan paikan päällä. Joskus olin, joskus en.

Ei väliä oliko kyseessä KuPS:n peli, Mestarien liigan loppuottelu tai muu arvo-ottelu maailmalla.

Toisinaan olin etukäteen perillä nilsiäläisten liikkumisesta. Ikimuistoinen oli kohtaaminen Roomassa ennen Mestareiden liigan loppuottelua. Minulla oli ilo tarjota helteestä kärsivälle seurueelle viileät oluet hotellini terassilla. Rene hymyili naaman leveydeltä ja sanoi: ”Nyt on elämä aika kuohkeeta.”

Renestä on jäänyt monta mielikuvaa ja paljon valokuvia. Hän kuului niihin ihmisiin, joilla on kyky levittää hyvää tuulta ympäristöönsä riippumatta omista mahdollisista murheistaan. Aina kun Rene esitti pyynnön, siihen piti suhtautua vakavasti. Oli kunnia puhua Pallo-Haukkojen juhlassa ja avustaa seuran julkaisuja jutuilla. Renen tapaisten ihmisten ansiosta seura on pitkään ollut merkitykseltään kokoaan suurempi jalkapallovaikuttaja.

Rene oli niitä ihmisiä, jotka käyttäytyvät yhtä luontevasti kaikissa yhteyksissä, kaikissa seuroissa, ylhäisissä ja alhaisissa. Viisitoista vuotta sitten komissaari Olli Rehn päästi Brysselissä savolaisen retkikunnan maanosan varsinaiseen ytimeen. Kameraan tarttui kuva, jossa Rene istuu komission puheenjohtajiston tuoleilla kuin Euroopan omistaja ikään. Se oli myötäsyntyinen asenne ihmiseltä, joka oli sinut itsensä kanssa.

Tapaaminen oli aina yhtä ystävällinen, oltiinpa maailmalla tai maakunnassa, pelimatkoilla, kylän raitilla, talkoissa tai saunomassa Varpaisjärvellä. Yhdessä valokuvassa Rene istuu kylpypytyssä joukkonsa keskellä, katse kameraan, hymyssä suin niin kuin aina.

Elämää on kuoleman jälkeenkin siinä henkisessä perinnössä, jonka ihminen jättää. Kuolemattomuus saavutetaan elämän aikana tehdyillä teoilla ja esimerkillä, joita tulevat sukupolvet välittävät eteenpäin.

Rene oli meille kuin takavuosien polkupyöräilijä, jolla oli lamppu ja dynamo. Hän oli mies, joka omalla liikkeellään loi energiaa, joka sai valon loistamaan kanssakulkijoidenkin päälle. Jalkapallokielellä: ”Respect, Reino Miettinen”.

Lasse Lehtinen

NP-H-ikoni Reino Miettinen on poissa

Maanantain 11.11. suru-uutinen järkytti: suuri jalkapallopersoona Reino (Renzo/Rene) Miettinen on nukkunut pois joukostamme. Tieto oli aavistamaton laajalle lähipiirille, joka tunsi hänet toimeliaana ja elinvoimaisena henkilönä.

Nilsiässä 5.7.1953 syntynyt Renzo ohjautui Latsin pienkentällä jalkapallon pariin. Ensimmäiset ottelunsa hän pelasi B-junioreissa ja miehissä 1960-luvulla tehden ennätyksellisen pitkän uran edustusjoukkueissa kuudella eri vuosikymmenellä.

1970-luvulta alkaen Rene valmensi eri ikäluokkia nuorimmista G-junnuista edustusjoukkueeseen sekä toimi erotuomarina, johtokunnan puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana kuolemaansa saakka.

Renzosta on kerrottu NP-H:n 60-vuotiskirjassa näin:

”Nilsiän Pallo-Haukoilla on ollut onni omistaa henkilöitä, jotka ovat ymmärtäneet seuratyön merkityksen. Nämä työn sankarit ovat pelanneet ensin juniori- ja sitten miesjoukkueissa, toimineet erotuomareina ja valmentajina ja istuneet eri toimikunnissa sekä johtokunnassa.”

 Renzon persoonaa Tuija Miettinen kuvaa seuraavasti:

”Renen talkoohenki oli todella suurta. Aina hän lähti innolla kaikkeen mukaan. Hän ei jättänyt jalkapallotoimintaa silloinkaan, kun rakensimme taloa ja kesämökkiä. Hän oli myös aina apuna sukulaisille. Rene ei koskaan unohtanut ystäviään, eivätkä ystävät häntä.”

Renzo ei vierastanut matkustelua ulkomailla, ja VR:n maajoukkuematkoilla tutuiksi tulivat Pohjoismaiden lisäksi Neuvostoliitto, Itä-Saksa ja Tšekkoslovakia.

Kannustusmatkoja eri puolille maailmaa kertyi yli kaksikymmentä unohtumattomimpana reissuna jalkapallon MM-kisat Etelä-Afrikassa. Matkakumppani Raimo Hyart muistelee:

”Johannesburgissa olivat kaikki varoittelemassa minne saa mennä ja minne ei. Kun Renen oli pakko päästä aamulenkeilleen sielläkin, majapaikan omistajat kysyivät, onko mies hullu. Lopulta neuvoivat golfkenttiä kiertävän lenkin ja ihmeen kaupalla Rene selvisi noilta aamulenkeiltään terveenä.”

Kuopion VR:n konepajan jälkeen Rene työskenteli Vanhustensuojan palveluksessa Nilsiässä pidettynä kiinteistönhoitajana yli 30 vuotta.

Eläkepäiviä uuttera ja aktiivinen Rene ei ennättänyt viettää. Hän ei myöskään saanut kokea Suomen paikan varmistumista jalkapallon EM-kisoihin, vaikka kisareissu ja liput oli varattu.

Ensimmäisen lapsenlapsen syntymä oli Renzolle ylpeyden ja ilon aihe. Karla-tytölle Reino-ukista jää paljon kultaisia muistoja valokuvien ja tarinoiden kera.

Reinon pojat Aki ja Joni jatkavat omalta osaltaan isänsä perinteitä jalkapallon parissa eri seuroissa ja tehtävissä.

Suuri persoona on päättänyt maallisen vaelluksensa eikä kukaan pysty häntä korvaamaan.

                                                                                                                                                                            Pauli Koponen

Jk. Köpöt, vuosittain valitut kuningasköpöt

KÖPÖJEN KÄVELYJALKAPALLOSÄÄNTÖJÄ

1 §:   Pelipallona lentopallo.

2 §:   Pelissä ei saa juosta.

3 §:   Pelissä ei saa taklata.

4 §:   Ei liian kovia laukauksia (koskee lähinnä salipelejä).

Jos maali hyväksytään vain syötöstä, seuraavat säännöt ovat voimassa.

5 §:   Maali hyväksytään joko oman pelaajan tai vastustajan syötöstä.

6 §:   Maaliin johtanut syöttö voi kimmota oman pelaajan, vastustajan tai tolpan kautta.

7 §:   Maalia ei hyväksytä tilanteessa, jossa pallo kimpoaa takaisin tolpasta tai vastustajasta samalle pelaajalle. Kyseessä on tällöin maalin tekeminen omasta syötöstä!

Nilsiän Pallo-Haukkojen kävelyjalkapallojoukkue Jk. Köpöt jakaa peleissään ja harjoituksissaan tapahtuneista merkittävistä suorituksista huomionosoituksia - mitaleja ja pystejä. 

Tähän mennessä tämän palkinnon ovat saaneet seuraavat henkilöt:
Nro 1: 22.4.2018 mitali Jussi Rissanen (loistokas syöttö)
Nro 2: 29.4.2018 mitali Pekka Tiihonen (kauden kovimmat kudit)
Nro 3: 6.5.2018  pysti  Jussi Rissanen (pallon uskomaton kuoletus)
Nro 4: 6.5.2018  mitali Hannu Rantonen (upea sisäterämaali)
Nro 5: 22.5.2018 pysti  Jukka Korhonen (pakkipeli & soolo)
Nro 6: 22.5.2018 mitali Veli Taskinen  (kommentti & analysointi)
Nro 7: 12.6.2018 pysti  Veli Taskinen  (virtuoosimainen maali)

Nro 8: 6.8.2018 pronssinen pysti Janne Lipponen "Kolmen minuutin maali"

Nro 9: 25.11.2018 hopeinen Köpö-pokaali Eero Laakkonen "Vuoden 2018 tulokas"

Nro 10: 31.12.2019 mitali Janne Lipponen "Kaksinkertainen hattutemppu & oivaltavimmat yhden kosketuksen syötöt"

Nro 11: 09.02.2020 mitali Kari Putkonen "Tyylikäs ja hallittu pallon nosto maalivahdin yli maaliin"

Nro 12: 23.02.2020 mitali Seppo Tirkkonen "Veni, vidi, vitavi!" (tulin, näin ja välttelin)