Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  NILSIÄN PALLO-HAUKKOJEN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

Johtokunta

Johtokuntaan kuuluivat toimintavuoden 2014 aikana puheenjohtaja Jorma Hämäläinen, varapuheenjohtaja Reino Miettinen, sihteeri Jukka Kuutsa sekä jäsenet Joni Miettinen, Timo Ahonen, Hannu Seesranta ja Juha Puustinen sekä varajäseninä Pauli Koponen ja Kerkko Holopainen. Juha Puustiselle myönnettiin omasta pyynnöstään ero johtokunnan jäsenyydestä kesken toimintakauden.

Seuran 60-vuotisjuhla

Nilsiän Pallo-Haukkojen 60-vuotisjuhlat pidettiin perjantaina 7.11.2014 ravintola Dooriksessa. Juhlapuheen piti Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja ja toisena puhujana oli eversti evp Leo Puustinen. Ohjelmassa oli illallinen, Nilsiän harrastajateatterin näytelmä Vaihtopenkki, valmentajien ja puheenjohtajien (Jorma Hämäläinen, Reino Miettinen, Jukka Puustinen, Risto Tiihonen, Pauli Koponen, Mikko Lehto, Heikki Kuikkaniemi ja Kari Putkonen) esittely ja seuran työntekijöiden palkitsemiset (Timo Ahonen, Kerkko Holopainen ja Jukka Kuutsa). Kutsuvieraita ja yleisöä oli paikalla noin 150 henkeä. Tilaisuudessa julkistettiin myös juhlakirjan Real Madrid vastaan Nilsiän Pallo-Haukat toinen painos, joka kattaa seuran toiminnan vuodet 1954-2014.

Tietoniekka 2014

Nilsiän Pallo-Haukat järjesti uutena tapahtumana yhdessä Hevosrosvojen (Nilsiän Opettajien Urheiluseura) kanssa Tietoniekka 2014 –kisan, jonka tuotolla kerättiin varoja Nilsiän koululaisten stipendeihin ja NP-H:n junioreille. Osallistujia oli henkilökohtaisessa kisassa 19 henkilöä ja joukkueita 10. Henkilökohtaiseen kisaan osallistumismaksu oli 5 euroa ja joukkuekisassa 15 euroa. Lisäksi illan aikana pidettiin arpajaiset. Henkilökohtaisen kisan kolme parasta olivat: Heikki Konttinen, Pekka Ruotsalainen ja Seppo Toivanen. Joukkuekilpailun voitti Pikku-Pisan joukkue (Heikki Konttinen, Timo ja Hannu Rantonen).

Lantinheiton MM-kilpailut 2014

Vuodesta 1994 lähtien NP-H on järjestänyt lantinheiton MM-kilpailut. Suvimarkkinoiden yhteydessä pidettyihin kilpailuihin osallistui tänäkin vuonna lähes sata eri heittäjää. Lantinheittokisan tuotto käytetään NP-H:n nuorisotyöhön. Lantinheiton kolme parasta olivat Oiva Turunen, Kari Pirinen ja Seppo Toivanen.

Jalkapallokoulu 2014

Nilsiän Pallo-Haukkojen toimesta järjestettiin suosittu jalkapallokoulu, jonka osallistujamäärässä rikottiin jälleen 60 raja. Viikon mittainen jalkapallokoulu on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tapahtumana, johon osallistuu paljon myös paikkakunnalla lomailevien lapsia. Jalkapallokoulun toiminnasta vastasi Jukka Kuutsan lisäksi monet NP-H:n valmentajat ja apuvalmentajat.

Pylväsmainonta ja Pallisti-lehti

Talouden ja varainkeruun tärkeimpinä muotoina ovat olleet jälleen tänäkin toimintakautena pylväsmainonta ja Pallisti-lehti, joka on ilmestynyt katkeamattomana ketjuna jo vuodesta 1976. Molempia varainkeruumuotoja ovat vaikeuttaneet taantumasta aiheutuva mainostajien vähentyminen ja toimintoihin tulevat uudet kustannukset, jotka tuovat haasteita seuran toiminnan rahoittamiseen myös tulevaisuudessa.

Joukkueet

Pääpaino NP-H:n toiminnassa on ollut urheilullisessa puolessa. Joukkueet ovat harjoitelleet, osallistuneet turnauksiin ja pelanneet eri sarjoissa seuraavissa ikäryhmissä ja –luokissa.

NP-H:n edustusjoukkue pelasi piirin 5. divisioonassa voittaen oman lohkonsa, mutta ei selviytynyt karsinnoista 4. divisioonaan. Joukkueen valmentajina ovat toimineet Joni Miettinen ja Timo Ahonen.

Kävelyjalkapallojoukkue Jk. Köpöt aloitti uutena porukkana NP-H:n siipien suojassa Reino Miettisen ja Pauli Koposen toimiessa puuhamiehinä. Kerran viikossa pidetyissä harjoituksissa on käynyt yli 30 eri pelaajaa.

Naisjoukkue MaraDonnat on harjoitellut Tuomo Rissasen ohjauksessa kesän aikana kerran viikossa sataman kentällä ja pelannut ystävyysotteluita. Joukkueessa on ollut mukana lähes 20 eri harrastajaa.

Tyttöjoukkueen harjoituksia on ohjannut Joni Miettinen.

NP-H F 8 -jalkapallokerho on ollut todella suosittu ja ikäluokan harrastajamäärä on kasvanut tasaisesti niin, että 30 pelaajan raja rikottiin kauden aikana. Kerhonohjaajina ovat toimineet Kerkko Holopainen ja Jani Niiranen.

NP-H E-junioreiden valmennuksesta ovat vastanneet Jorma Hämäläinen, Pasi Martikainen ja Jouni Hartikainen. Harjoituskertoja on ollut lähes sata ja mukana yhteensä 16 poikaa ja tyttöä.

NP-H D-juniorit ovat pelanneet ja harjoitelleet valmentajinaan Hannu Seesranta, Jarmo Ruotsalainen  ja Jukka Kuutsa.

NP-H C-juniorit ovat pelanneet Juankosken Pyrkivän joukkueessa. Mukana on ollut kuusi poikaa Nilsiästä. Yhdyshenkilönä on toiminut seuran puolesta Jukka Kuutsa.

NP-H/SiPS B-juniorit pelasi alueellisessa Kakkosessa ja joukkueessa oli kuusi pelaajaa NP-H:sta.

                                                                

Nilsiässä 1.4.2015                                 Jorma Hämäläinen

                                                                 NP-H:n puheenjohtaja